![tavuklu-eriste-pilavi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/15/tavuklu-eriste-pilavi.jpg)
Tavuklu Erişte Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase erişte
- Modül tavuk (ben göğüs kullandım )
- Sıvı yağ
- Nane
- Tuz
- 3 kase su
Tavuklu Erişte Pilavı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle istediğiniz tavuk kısımını haşlıyoruz, ben göğüs kısımı haşladım. Siz istediğiniz çeşidi haşlayabilirsiniz.
- Haşlanan tavuğu sudan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz, soğuyan tavuğu güzelce didiyoruz.
- Pilav tavamıza yağımızı koyuyoruz hafif kızan yağa bir kase eriştenin yarınısı alıyoruz rengi pembeleşene kadar kavuruyoruz, yarısı kavrulan eriştenin üstüne öteki kalan erişteleri ek ediyoruz.
- Kızartamadan bir kase su koyuyoruz kenarda duran didilmiş tavuklarıda ek edip kalan 2 kase suyuda ekliyoruz .
- Bol nane ve ağız tadınıza nazaran tuz ekleyip karıştırmadan kısık ateşte pişiriyoruz.