Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Erişte Pilavı

Tavuklu Erişte Pilavı
0
62

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
tavuklu-eriste-pilavi.jpg

Tavuklu Erişte Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kase erişte
  • Modül tavuk (ben göğüs kullandım )
  • Sıvı yağ
  • Nane
  • Tuz
  • 3 kase su

Tavuklu Erişte Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle istediğiniz tavuk kısımını haşlıyoruz, ben göğüs kısımı haşladım. Siz istediğiniz çeşidi haşlayabilirsiniz.
  2. Haşlanan tavuğu sudan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz, soğuyan tavuğu güzelce didiyoruz.
  3. Pilav tavamıza yağımızı koyuyoruz hafif kızan yağa bir kase eriştenin yarınısı alıyoruz rengi pembeleşene kadar kavuruyoruz, yarısı kavrulan eriştenin üstüne öteki kalan erişteleri ek ediyoruz.
  4. Kızartamadan bir kase su koyuyoruz kenarda duran didilmiş tavuklarıda ek edip kalan 2 kase suyuda ekliyoruz .
  5. Bol nane ve ağız tadınıza nazaran tuz ekleyip karıştırmadan kısık ateşte pişiriyoruz.
Dipnot: haşladığımız tavuğun suyunu süzmeyin, bir kase pilava eklerseniz daha lezzetli olur.
 
858,496Konular
982,163Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt