Tavuklu Fırında Patates Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram tavuk göğüs eti
- 3-4 adet patates
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 15-20 adet arpacık soğan(yada 1 orta uzunluk kurusoğan)
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pulbiber, kekik(damak zevkinize göre)
Tavuklu Fırında Patates Yemeği Tanımı Yapılışı
- Kabuğunu soyup yıkadığımız patatesleri ve tavuk etimizi iri küpler halinde doğruyoruz.
- Biberlerimizi ikiye bölüp şeritler halinde doğruyoruz.
- Domatesimizi minik küp olarak doğruyoruz ve sarımsağıda minik minik doğruyoruz.
- Arpacık soğanlarımızıda soyup bütün halde bırakıyoruz.
- Uygun bir kaba bütün malzemeyi alalım üzerine yağ ve baharatları atıp güzelce harmanlayalım.
- Uygun bir fırın tepsisine karışımı boşaltıp 200 derece fırında pişirelim.
- Sıcak olarak servis ediyoruz.