Tavuklu Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo bezelye
- Yarım göğüs eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6-7 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Pulbiber
Tavuklu Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ben derin dondurucuya koyduğum bezelyeyi kullandım.
- Tavuk göğüs etimizi, patates ve havucu küp küp doğrayalım.
- Kuru soğanı da yemeklik doğradıktan sonra uygun bir tencere içerisinde sıvı yağ koyup kavuralım,
- Doğranmış tavuk etini ekleyip tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Daha sonra patates ve havucu ekleyip kavurmaya devam edelim salçayı da ekledikten sonra bir iki kavurup bezelyeyi ekleyelim. 10 dk kavuralım.
- Tencerenin altını kısıp kapağını kapatalım.
- Bezelyenin rengi açılınca tuzunu ve 5 su bardağı ılık suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Suyu çekmiş yemeğimiz hala pişmediyse su ekleyebilirsiniz pişirmeye devam edelim. Afiyet olsun. Not: ben gereçleri bol tuttum sizde isterseniz arttırabilirsiniz.