Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği

Tavuklu Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği
0
40

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
tavuklu-havuclu-patatesli-bezelye-yemegi.jpg

Tavuklu Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo bezelye
  • Yarım göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6-7 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber

Tavuklu Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ben derin dondurucuya koyduğum bezelyeyi kullandım.
  2. Tavuk göğüs etimizi, patates ve havucu küp küp doğrayalım.
  3. Kuru soğanı da yemeklik doğradıktan sonra uygun bir tencere içerisinde sıvı yağ koyup kavuralım,
  4. Doğranmış tavuk etini ekleyip tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  5. Daha sonra patates ve havucu ekleyip kavurmaya devam edelim salçayı da ekledikten sonra bir iki kavurup bezelyeyi ekleyelim. 10 dk kavuralım.
  6. Tencerenin altını kısıp kapağını kapatalım.
  7. Bezelyenin rengi açılınca tuzunu ve 5 su bardağı ılık suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
  8. Suyu çekmiş yemeğimiz hala pişmediyse su ekleyebilirsiniz pişirmeye devam edelim. Afiyet olsun. Not: ben gereçleri bol tuttum sizde isterseniz arttırabilirsiniz.
Tavuklu Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt