Tavuklu Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet tavuk budu yahut yarım tavuk göğsü
- 4 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 dış sarımsak
- 1.5 çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 10 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 limon suyu
- Bir tutam maydanoz
- Damak tadına nazaran tuz
Tavuklu Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tavuk butları evvel pişirilip didiklenir, havuçlar rendelenir, tencereye evvel sıvı yağ eklenir üzerine 1 adet doğranmış kuru soğan ve sarımsak eklenir ve kavrulmaya başlanır.
- Kavrulan soğan ve sarımsağın üstüne rendelenmiş olan havuçlar eklenir, sebzeler kavrulduktan sonra üzerine bir yemek kaşığı un eklenip güzelce kavrulmaya devam edilir.
- Daha sonra tavuğun suyu ve kaynar su eklendikten sonra tavuklar eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- Havuç yumuşamaya başladıktan sonra limonun suyunu ve şehriyesi ekleyebilirsiniz.
- Ocağın altını kapatmadan evvel maydanoz eklenir bir taşım daha kaynatılır. Tuz ve karabiber eklenir. Sıcak servis yapılır afiyet olsun.