Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Havuçlu Şehriye Çorbası

Tavuklu Havuçlu Şehriye Çorbası
0
90

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
tavuklu-havuclu-sehriye-corbasi-4.jpg

Tavuklu Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet tavuk budu yahut yarım tavuk göğsü
  • 4 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dış sarımsak
  • 1.5 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 10 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 limon suyu
  • Bir tutam maydanoz
  • Damak tadına nazaran tuz

Tavuklu Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Tavuk butları evvel pişirilip didiklenir, havuçlar rendelenir, tencereye evvel sıvı yağ eklenir üzerine 1 adet doğranmış kuru soğan ve sarımsak eklenir ve kavrulmaya başlanır.
  2. Kavrulan soğan ve sarımsağın üstüne rendelenmiş olan havuçlar eklenir, sebzeler kavrulduktan sonra üzerine bir yemek kaşığı un eklenip güzelce kavrulmaya devam edilir.
  3. Daha sonra tavuğun suyu ve kaynar su eklendikten sonra tavuklar eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  4. Havuç yumuşamaya başladıktan sonra limonun suyunu ve şehriyesi ekleyebilirsiniz.
  5. Ocağın altını kapatmadan evvel maydanoz eklenir bir taşım daha kaynatılır. Tuz ve karabiber eklenir. Sıcak servis yapılır afiyet olsun.
 
858,475Konular
981,257Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt