Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Hünkar Beğendi

Tavuklu Hünkar Beğendi
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuklu-hunkar-begendi-4.jpg

Tavuklu Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler

  • 600 gram tavuk göğsü
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • Karabiber, kırmızı toz biber, kekik
  • Sıcak su
  • Tuz
Beğendi gereçleri ;
  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Karabiber, tuz
Üzerine ;
  • Maydanoz

Tavuklu Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları bıçakla her tarafından delip varsa ocakta közmatikte yahut fırında yumuşayıncaya kadar közlüyoruz.
  2. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyabilmek için poşete alıp ağzını bağlayarak biraz bekletiyoruz kabuklarını soyup patlıcanları ince ince doğruyoruz.
  3. Akabinde tavuk göğsünü yıkayıp küp küp doğradıktan sonra tavaya alıp yağımızı ekleyip suyunu çekene kadar orta ara karıştırıp kavuruyoruz.
  4. Üzerine sırasıyla kavurarak doğranmış soğan, sarımsak, biber, salça, domates, baharatlar ve tuz ekliyoruz. Bu formda biraz kavurduktan sonra üzerine biraz sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  5. Suyunu çektiğinde ocaktan alıyoruz.
  6. Beğendi için tencereye tereyağını alıp eridiğinde üzerine un ekleyip az kavuruyoruz.
  7. Ocağı kısıp daima karıştırarak sütü ek edip göz göz olmaya başlayınca tuz, karabiber, patlıcan ve peyniri ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  8. Servis edeceğimiz tabağa birinci evvel beğendiden akabinde tavuğumuzu koyup maydanozla süsleyerek afiyetle yiyoruz.
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt