iltasyazilim
FD Üye
500 gr köftelik bulgur 1 su bardağı kadar irmik 2 yumurta 3 yemek kaşığı un Tuz İçine;
Yarım kilo tavuk kıyma 1 kuru soğan 1 kırmızı biber 1 büyük patates Tuz, kimyon karabiber Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Tavuk kıyması tencereye alınır Pişirilir İçine soğanlar küçük doğranır tencereye konur 3 yemek kaşığı zeytin yağı ilave edilir Biberler kare doğranır konur Patates de rendelenir ve ilave edilir Baharatları konur Dışı için: bulgur derin kapta üzerini iki parmak fazlası kadar kaynayan su dökülür 10 dk beklenir Bulgur kabarınca irmik ve yumurta ve tuz eklenir Yoğurulur Sonra un eklenir İyice yoğurulur
Küçük küçük parçalar kopartılır Yuvarlanır Sonra ortası açılır İçi harcı konur ve ağzı kapatılarak yuvarlanıp top haline getirilir
Kaynayan suya tuz atılarak haşlanır Üstüne tereyağlı salçalı sos dökülerek yenir Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Yarım kilo tavuk kıyma 1 kuru soğan 1 kırmızı biber 1 büyük patates Tuz, kimyon karabiber Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Tavuk kıyması tencereye alınır Pişirilir İçine soğanlar küçük doğranır tencereye konur 3 yemek kaşığı zeytin yağı ilave edilir Biberler kare doğranır konur Patates de rendelenir ve ilave edilir Baharatları konur Dışı için: bulgur derin kapta üzerini iki parmak fazlası kadar kaynayan su dökülür 10 dk beklenir Bulgur kabarınca irmik ve yumurta ve tuz eklenir Yoğurulur Sonra un eklenir İyice yoğurulur
Küçük küçük parçalar kopartılır Yuvarlanır Sonra ortası açılır İçi harcı konur ve ağzı kapatılarak yuvarlanıp top haline getirilir
Kaynayan suya tuz atılarak haşlanır Üstüne tereyağlı salçalı sos dökülerek yenir Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız