Tavuklu İşkembe Çorbası (Yedikçe Yediren Çorba) Tanımı İçin Materyaller
- 1 tavuk göğsü yahut 1 adet tavuk budu
- 7 su bardağı su
- 7 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon
- Tuz
Tavuklu İşkembe Çorbası (Yedikçe Yediren Çorba) Tanımı Yapılışı
- Tavuğu ve suyu tencereye alıp pişene kadar kaynatıyoruz (Ben düdüklü tencerede 10 dakika pişiriyorum) tavuğun lezzetli olması için bir tutam tuz ekleyin.
- Terbiyesi için yoğurt, yumurta, un, tuz ve yarım limon suyunu öbür bir kapta karıştırıp iyicene çırpıyoruz.
- Pişen tavuğu suyundan ayırıp elimizle küçük modüllere ayırıyoruz. Tavuk suyunu tekrar ocağa alıp kaynatıyoruz. Doğradığımız tavuk etini ekliyoruz.
- Terbiyemize kaynayan tavuk suyundan 1 kepçe alıp yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz (Suya konunca kesilmemesi için)
- Daha sonra kaynayan suyumuza terbiyemizi yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Kıvamı ağır olacaktır Afiyet olsun. Çocuklarımızın seveceği sağlıklı bir çorba????