Tavuklu Ispanaklı Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket makarna
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 demet ıspanak (200 gr)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Tavuklu Ispanaklı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak geniş bir tencere içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı döküp, yeterlice ısıtın. Üzerine doğranmış tavuk etlerini koyun. Tavuk etleri rengini değiştirene kadar 2-3 dakika kavurun.
- Akabinde doğranmış sarımsağı ekleyin yaklaşık 5-6 dakika daha pişirin.
- Son olarak tencereye doğranmış ıspanakları, damak tadınıza nazaran tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyin. Ispanakları 2-3 dakika kavurup, ocağın altını kısın.
- Daha sonra başka bir tencerede haşlayıp, suyunu süzdüğümüz makarnayı tavuklarla birleştirelim birlikte güzelce karıştırıp ocaktan alalım servis edelim. Afiyet olsun ????.