
Tavuklu İstiridye Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram mantar
- 200 gram tavuk göğsü
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber kırmızı biber kekik tuz
Tavuklu İstiridye Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mantarları çok iyi yıkıyoruz suyunu iyice süzdürüyoruz julyen doğruyoruz.
- Tavukları biberleri soğanlarıda julyen uzun ince doğruyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ ilave ediyoruz mantarları ekliyoruz. Mantarlar suyunu salıp biraz çekene kadar soteliyoruz.
- Tavukları ilave ediyoruz bir miktar soteliyoruz.
- Soğanı ve biberleri ilave ediyoruz soteliyoruz, tereyağını ekliyoruz, baharatlarını tuzunu ilave ediyoruz.
- Hepsini bir süre daha suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Nefis lezzetli yemeğimiz hazır afiyetle.