Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Karnabahar Graten

Tavuklu Karnabahar Graten
0
76

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
tavuklu-karnabahar-graten.jpg

Tavuklu Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller

  • Bir büyük uzunluk karnabaharın 1/4ü
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 kesim tavuk göğsü
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Su
Beşamel sos için
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Tavuklu Karnabahar Graten Tanımı Yapılışı

  1. Yıkanan karnabahar parçalanarak yumuşayana kadar tuzlu suda haşlanır.
  2. Bir tencerede soğan ve tavuk eri küp küp kesimler haline getirilerek kavrulur.
  3. Bir tencerede tereyağ eritilir.
  4. Üzerine un ek edilip kokusu çıkana kadar kavrulur.
  5. 2 su bardağı süt ek edildikten sonra tuz, karabiber ve kekik eklenir. Kıvam aksan kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edilir.
  6. Fırın kaplarımızın altına soğanlı, tavuklu harç yerleştirilir.
  7. Haşlanan karnabaharlar de üzerine eklenir.
  8. Hazırlanan beşamel sosla fırın kapları doldurulur ve bir tepsiye yerleştirilir.
  9. Tepsinin içinde fırın kaplarının yarısına gelene kadar sıcak su doldurulur.
  10. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında tepsideki su bitene kadar pişirilir.
  11. Dileyen üzerine kaşar peyniri de rendeleyebilir. Afiyet olsuun????.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,321Kullanıcılar
Ahmet 321#Son üye
Üst Alt