Tavuklu Karnıyarık (Karnıyarığın Bu Haline Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patlıcan
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet orta boy soğan
- Yarım kırmızı kapya biber
- 1 adet sivri yeşil biber
- 2 adet orta boy domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Yarım çorba kaşığı kadar tereyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 silme çay kaşığı kimyon
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay bardağı su (domatesiniz suluysa gerek yok.)
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 tutam tuz
- Sıvıyağ
Tavuklu Karnıyarık (Karnıyarığın Bu Haline Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanları alaca soyup tuzlu suyun içinde yarım saat bekletelim.
- Daha sonra tavukları minik bir şekilde doğrayalım ve tereyağ ve zeytinyağı aldığımız tavaya ekleyelim.
- Tavuklarımız suyunu çekip hafif kızarana kadar, içine ince doğranmış soğan ve biberleri ekleyip biraz kavuralım.
- Salçayı ekleyelim tekrar biraz daha kavurup, küçük küp doğranmış domatesleri ekleyelim ve tuzunu ekleyip kapağını kapatıp, orta ateşte biraz pişirelim.
- Domatesin suyu yoksa yarım çay bardağı su ve baharatları ekleyip biraz döndürelim. En son ocaktan indirip ince doğranmış maydanozu ekleyelim ve karıştırıp bir kenara alalım.
- Patlıcanların suyunu süzüp, havlu peçeteyle iyice kurulayalım.
- Kızgın yağda her tarafını kızartıp fırın tepsisine alalım.
- Üst kısımlarını bıçakla kesip, kaşık yardımıyla açalım ve hepsine biraz tuz ekleyip, iç kısımlarını kaşıkla biraz ezelim.
- İç harcımızı patlıcanlara paylastiralim ve üzerlerini domates ve biberle süsleyelim.
- Bir kasede sosunu hazırlayıp tepsiye dökelim.
- Tepsinin üzerini ıslatıp, suyunu iyice sıktığımız yağlı kağıtla kaplayalım.
- Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 15 dakika yağlı kağıtla, 5-10 dakika kadar yağlı kağıdı kaldırıp üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
- Dilediğiniz gibi servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.