
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 adet kabak
- 3 adet patlıcan
- Köri
- Kekik
- Karabiber
- Pul biber
- Toz biber
- Tuz
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- Sıvıyağ
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcan ve kabaklara çizik atıp yağlayın ve tuzlayıp. 200 derece fırında kızarana kadar bekletin.
- Tavuğu küp küp doğrayıp haşlayın, suyunu çekince soğanları ve biberleri de küp küp doğrayıp kavurun.
- Kavurduktan sonra domatesleri de ilave edip suyunu çekene kadar kavurduktan sonra salçayı ekleyin kokusu çıkana kadar kavurup baharatlarını atıp ocaktan alın.
- Kızaran kabak ve patlıcanların ortalarından yarıklar açın ve içlerini harç ile doldurun.
- 1 tatlı kaşığı salçayı yarım kase su ve tuz ile karıştırıp borcama dizdiğiniz karnıyarıkların içine gelmeyecek şekilde kenardan dökün ve 200 derecede altüst ayarlı fırında kabak ve patlıcanlar iyice pisine kadar bekletin.
- Dikkatli pişirin, kavrulan tavuktaki soğan ve biberler erken yanabiliyor ya da biraz bekletince. Ara ara kontrolde fayda var. Pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.