Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık
0
132

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tavuklu-karniyarik.jpg

Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller

  • 10 adet orta uzunluk patlıcan (ben patlıcanların sayısını azaltıp patates yahut biber kullandım iç harcı koymak için)
İç harcı için;
  • 2 tane orta uzunluk soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 2 adet orta uzunluk kırmızı biber
  • 2 büyük uzunluk domates
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1-1, 5 tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası (2si iç harç 1i sos için)
  • 1 demet maydanoz
  • Pulbiber (3 yemek kaşığı-acı sevenler için)
  • Karabiber (2 yemek kaşığı-acı sevenler için)
  • Mor reyhan (isteğe bağlı-1 yemek kaşığı)
  • Tuz (1, 5 yemek kaşığı)
Sos için;
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı su
  • Tuz

Tavuklu Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle patlıcanlarımızı uygun uzunluklarda kesip ortalarına çentik atıyoruz(yağ sürdüğümüzde bu çentiğe de süreceğiz ki içi de yumuşayabilsin).
  2. Hem sıhhat açısından hem paklık hem de yağ tasarrufu yapmak ismine kızartmak yerine yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine patlıcanları fırçalayla yağlıyoruz. Üstüne de tuz dökebilirsiniz. ( isteğe göre).
  3. Max 20dk 150 derecelik fırında tutuyoruz(dokunduğunuzda yumuşamışlarsa tamam demektir).
  4. İç harç için tavuk göğsünü küp küp doğrayarak süzdükten sonra yarım çay bardağı yağ döktüğünüz tencereye boşaltın.
  5. Tavuklar dışları pişince sularını salacaktır, tavuk kendi suyunu çektikten sonra isteğe bağlı kızarmasını bekleyebilirsiniz. Yoksa akabinde küp küp doğradığımız soğanları ekliyoruz.
  6. Soğanlar diriliğini kaybettikten sonra tekrar küp küp doğradığımız kırmızı ve yeşil biberlerimizi ekliyoruz.
  7. Onlar da kızardıktan sonra salçamızı domateslerden evvel ekliyoruz (önce domatesleri sonra salçayı ekleyince salça domates suyundan ötürü kızarmıyor ve çiğ salça tadı kalıyor iç harçta) kalan yağımızı da döküyoruz iç harca.
  8. Son olarak domatesleri ekleyip diriliklerini kaybettikten sonra baharatlarımızı da ekliyoruz. Doğradığımız maydanozu da ek ettikten sonra iç harcımız hazır.
  9. Sos için 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 3 su bardağı su, tuzu karıştırıyoruz.
  10. Patlıcanların içlerini doldurduktan sonra sosumuzu döküp fırına atıyoruz. 180 derecede 35 dkda pişirebilirsiniz. (fırından fırına bu müddet değişebiliyor, iç harcın üstü kızarmışsa tamamdır).
  11. Tanımı acılı ve yağlı seven bir bireye nazaran yaptım ben, baharatları ve salça ölçüsünü ona nazaran ayarlarsınız.
 
858,506Konular
983,053Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt