elektronikci
FD Üye
Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg patlıcan
- 250 gram tavuk
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates yada domates sos
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
- Maydanoz
- Sıvıyağ
- Kaşar rendesi
Tavuklu Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlarımız alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir ve akabinde sıvı yağda kızartılır.
- İç gerecini hazırlamak için soğan sarımsak ve biber yemeklik doğranır.
- Pembeleşinceye kadar sotelenir üzerine küçük küp küp doğradığımız tavuklar eklenerek sotelemeye devam edilir.
- Salça ve domates sos eklenerek tuz ve karabiberi de ayarlanarak pişmeye bırakılır.
- En son kıyılmış maydanozda ek edilerek altı kapatılır.
- Fırın kabına kızarttığımız patlıcanlar alınarak ortasından kaşık yardımıyla açılır içerisine iç harçtan koyulur.
- Başka bir kapta az salça su tuz ve karabiberli sos hazırlanarak dökülür.
- İsterseniz üzerine domates ve biber dilimleri ekleyebilir yada kaşar ekleyebilirsiniz.
- 180 derecelik fırında 30-35 dakika denetimli pişirilir. Afiyet olsun???????????? nefis bir anne yemeğini bir defada tavuklu olarak denemeniz tavsiye edilir. ????????