Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tavuklu-karniyarik.jpg

Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg patlıcan
  • 250 gram tavuk
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates yada domates sos
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Maydanoz
Kızartmak için
  • Sıvıyağ
Üzeri için;
  • Kaşar rendesi

Tavuklu Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanlarımız alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir ve akabinde sıvı yağda kızartılır.
  2. İç gerecini hazırlamak için soğan sarımsak ve biber yemeklik doğranır.
  3. Pembeleşinceye kadar sotelenir üzerine küçük küp küp doğradığımız tavuklar eklenerek sotelemeye devam edilir.
  4. Salça ve domates sos eklenerek tuz ve karabiberi de ayarlanarak pişmeye bırakılır.
  5. En son kıyılmış maydanozda ek edilerek altı kapatılır.
  6. Fırın kabına kızarttığımız patlıcanlar alınarak ortasından kaşık yardımıyla açılır içerisine iç harçtan koyulur.
  7. Başka bir kapta az salça su tuz ve karabiberli sos hazırlanarak dökülür.
  8. İsterseniz üzerine domates ve biber dilimleri ekleyebilir yada kaşar ekleyebilirsiniz.
  9. 180 derecelik fırında 30-35 dakika denetimli pişirilir. Afiyet olsun???????????? nefis bir anne yemeğini bir defada tavuklu olarak denemeniz tavsiye edilir. ????????
Tavuklu Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt