Tavuklu Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane kemikli tavuk göğüs
- 2 kase buğday
- Tuz
- Göz kararı su
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber
Tavuklu Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İyice yıkanan buğdayı ve tavuk etini tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ilave ediyoruz.
- Tavuk iyice pişene kadar yaklaşık bir saat pişiriyoruz.
- Pişsen tavuğu içinden çıkarıp, küçük küçük didikleyip tekrar pişen buğdaylara ekliyoruz,.
- Tahta kaşıkla eze eze karıştırıyoruz. Bu işlemi tavuk ve buğday iyice özleşene kadar devam ediyoruz.
- Keşkeğimizi üzerine üzerine biberli tereyağıyla servis ediyoruz afiyet olsun????.