
Tavuklu Köz Sebzeli Şehriye Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 4 su bardağı kaynar su
- 3 yemek kaşığı tereyağ +sıvı yağ
- Közlenmiş patlıcan ( yazdan hazırlamıştım) Bir ölçü görselde ki kadar
- Közlenmiş kapya biber (yazdan hazırlamıştım)
- Haşlanmış didiklenmiş tavuk eti (Ben 3 adet but kullandım göğüs eti de olabilir)
- 3 diş sarımsak
- 2 kase yoğurt
- Mısır
- Tuz, pulbiber
- Süzme yoğurt ve mısır
Tavuklu Köz Sebzeli Şehriye Salatası Tanımı Yapılışı
- Tencerede yağ ile şehriyeler kavrulur sıcak suyu eklenerek pişirilir.
- Diğer gereçlerle karıştırılır ve servis tabağına alınır.
- Üstünü istediğimiz üzere süsleyebiliriz. Ben süzme yoğurt ve mısır ile süsledim.
- Dereotu pulbiber ile de süslenebilir. Afiyet olsun.