
Tavuklu Kozalak Mantısı Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yufka
- Kızartmak için sıvı yağ
- 1 kesim tavuk göğüs eti
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı sıcak su
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tavuklu Kozalak Mantısı Tanımı Yapılışı
- 1 yufka 16 yahut 20 eşit modüle kesilir.
- Her bir kesim pipete sarılıp ucu suya batırılıp yapıştırılır ve pipettten çıkarılır.
- Yeteri kadar kızgın yağda hazırlanan yufkalar kızartılır.
- Zeytinyağında soğan ve sarımsak kavrulur.
- Küçük küpler formunda kesilmiş olan tavuklar ek edilip suyunu çekinceye kadar pişirilir.
- Salçası koyularak kavrulur.
- Üzerine tuzu baharatları suyu ek edilerek pişirilir.
- Kızarmış yufkalar tabağa yerleştirilir.
- Az su ile ezilmiş süzme yoğurt ortaya dökülür.
- Üzerine hazırlanan tavuk dökülür.Afiyet olsun.