Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Krep

Tavuklu Krep
0
73

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
tavuklu-krep-5.jpg

Tavuklu Krep Tanımı İçin Gereçler


Krep için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 3 yumurta
  • 19 yemek kaşığı tepeleme un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
İç harcı için;
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 500 gram garnitür
  • 5 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için;
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Üzeri için ;
  • Rendelenmiş kaşar

Tavuklu Krep Tanımı Yapılışı

  1. İç harç; tavukları küp küp doğrayıp kavuruyoruz küp doğradığımız soğanı ve sivri biberi de ekleyip bir iki dakika kavuruyoruz akabinde domatesi de ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
  2. Biber ve domates salçasını da ekliyoruz bir iki dakika kavurduktan sonra yıkadığımız garnitürü ve tuzunu baharatlarını ekleyip 5 dakika daha suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  3. Krep; yumurtayı çırpıyoruz süt su sıvı yağ ve tuzu katıp çırpıyoruz unu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Tavamızı düzgünce ısıtıp birer kepçe halinde dökerek harç bitene kadar kreplerimizi pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  5. Beşamel sos; süt, un ve tuzu uygunca çırpıyoruz tereyağını da ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
  6. Kreplerimizin ortasına harcımızdan koyup bohça üzere sarıp tepsiye alıyoruz .
  7. Üzerlerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar koyup evvelce ısıtılmış 250 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz .
  8. İster sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz büsbütün zevkinize kalmış afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,795Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt