Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Lazanya

Tavuklu Lazanya
0
64

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Tavuklu Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket lazanya yaprağı (ben taze kullandım)
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 250 gram mantar
  • Yarım kırmızı kapya biber
  • 500 gram domatesli makarna sosu
  • Yarım bardak su
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zencefil tozu
Beşamel sos:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un (çok doldurmadım)
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • Tuz-karabiber

Tavuklu Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavukları 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
  2. Suyunu çekince mantarları, sarımsağı ve baharatları ekleyin.
  3. Tavuklar piştikten sonra kırmızı biberle birlikte, domates sosuna yarım bardak su ek ederek tavukla mantarın yanına ekleyin.
  4. Kaynadıktan sonra altını kapatın.
  5. Bu ortada başka bir tavaya bir kaşık tereyağı ekleyip unu kavurun.
  6. Sütüde ek edin ve karıştırarak kaynamasını bekleyin.
  7. Kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ek edin.
  8. Büyük bir borcama evvel tavuklu sostan dökün ve üzerine lazanya yapraklarını koyun.
  9. Tekrar sos döküp üzerine birazcık beşamel sostan gezdirin.
  10. Peynirli sevdiğim için birazcık rendelenmiş kaşar peyniride ekledim.
  11. Bu basamakları tekrar ettikten sonra en son beşamel sosla bitirin ve 200 derece fırında aşağı üst 20 dk pişirin.
  12. Sonra üzerine kaşar peynir ek ederek tekrar fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Videolu tanımı instagram sayfamda bulabilirsiniz.

Tavuklu Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,656Kullanıcılar
allahtealaSon üye
Üst Alt