Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Lazanya

Tavuklu Lazanya
0
158

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Tavuklu Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 adet lazanya
  • 600 gram tavuk göğsü
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı ucu kadar köri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 dolu yemek kaşığı domates yahut biber salçası
  • 2 adet domates yahut domates konservesi
Beşamel sos için;
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz ve
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tavuklu Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavuk göğsünü minik kesimlere bölelim. Kenarda beklerken soğanı minik yemeklik doğrayalım yanında biberleri ve domatesleri doğrayalım. Konserve olursa bir küçük kavanoz kâfi olacaktır.
  2. Geniş tavamızı ocağa alalım ve yağını dökelim. Kızgın yağa soğanları koyup kavuralım. Yumuşayan soğanların üstüne biberler ve domatesleri koyalım. Onlar da yumuşayınca tavuğumuzu ekleyelim.
  3. Üstüne salçayı baharatları aktaralım. Tavuklar suyunu çekene kadar ocakta karıştıralım. İsterseniz bir diş sarımsak da rendeleyebilirsiniz. Tavuğumuz olmuşsa ocaktan tavamızı alıp yana koyalım.
  4. Beşamel sosu hazırlayalım. Tencereye tereyağını ununu ve sütü koyalım. Düzgünce karıştırıp ocağa alalım. Akabinde tuzu ve karabiberi ekleyip, karıştıralım. Çok katı ve ağır olmasın.
  5. Beşamel sosumuz az kıvamlı olması kâfi olacaktır. Zira gereçler konulana kadar o katılaşacaktır. Ocaktan alıp, yana koyalım.
  6. Dikdörtgen borcama evvel biraz beşamel sostan yaydıralım ve üzerine 3 adet lazanyayı yan yana koyalım. Üstüne beşamel sostan koyalım ve spatula yardımıyla yayalım.
  7. Ardından tavuk harcımızdan biraz döküp, üstüne kaşar peynir rendesi koyup, güzelce her tarafına gelecek formda yayalım. Tekrar lazanya koyup bu süreci devam ettirelim.
  8. En son kata kalan beşamel sosu yayalım ve üstünü kaplayacak biçimde kaşar peynirini serpelim ve evvelden ısıttığımız 180 derece fanlı fırına atalım. Fırında yaklaşık 30-35 dk pişmesi sürmekte.
  9. Üstü kabuk tuttuğunda fırından çıkaralım. Dilimlere ayırıp, servis edebilirsiniz. Ben yanına bulgur pilavı yaptım sizde deneyebilirsiniz. Afiyet olsun….
Tavuklu Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tavuklu Lazanya Tanımı İçin Malzemeler 1 paket lazanya yaprağı (ben taze kullandım)2 adet tavuk göğsü250 gram mantarYarım kırmızı kapya biber500 gram domatesli makarna sosuYarım bardak su1 büyük diş sarımsak1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı zencefil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Lazanya Tanımı İçin Materyaller 2 yemek kaşığı tereyağı3 bardak süt2 yemek kaşığı unTuzKarabiber İç Harcı İçin 1 adet orta uzunluk soğan1 adet biber1 yemek kaşığı salça2 adet domates300 gram kıymaLazanya Lazanya Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Beşamel sos için 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Lazanya Tanımı İçin Malzemeler 1 paket lazanya Lazanyayı haşlamak için; Sıcak su1 yemek kaşığı tuz1 yemek kaşığı sıvı yağ İç harcı için; Yarım kilo yağlı kıyma4 yemek kaşığı sıvı yağ2 adet kuru soğan2 adet domates2 yemek kaşığı domates salçası2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Lazanya Tarifi İçin Malzemeler 11-12 adet lazanyaYarım kilo kıyma2 adet kuru soğan200 gram domates püresi veya domates rendesi1 tatlı kaşığı salça4-5 yemek kaşığı sıvı yağ3 diş sarımsakKarabiberTuz Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı un2.5 su bardağı süt Üzeri için; Kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Lazanya Tanımı (Büyük Borcamda) İçin Malzemeler 18 yaprak lazanya İç harç için; 400 gram kıyma4 yemek kaşığı yağ2 adet soğan3 diş sarımsak1 adet rendelenmiş domates2 bardak sıcak su2 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kimyon, kırmızı toz biber Beşamel sos için; 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt