Tavuklu Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- 15 adet lazanya
- 600 gram tavuk göğsü
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı ucu kadar köri
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 dolu yemek kaşığı domates yahut biber salçası
- 2 adet domates yahut domates konservesi
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz ve
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk göğsünü minik kesimlere bölelim. Kenarda beklerken soğanı minik yemeklik doğrayalım yanında biberleri ve domatesleri doğrayalım. Konserve olursa bir küçük kavanoz kâfi olacaktır.
- Geniş tavamızı ocağa alalım ve yağını dökelim. Kızgın yağa soğanları koyup kavuralım. Yumuşayan soğanların üstüne biberler ve domatesleri koyalım. Onlar da yumuşayınca tavuğumuzu ekleyelim.
- Üstüne salçayı baharatları aktaralım. Tavuklar suyunu çekene kadar ocakta karıştıralım. İsterseniz bir diş sarımsak da rendeleyebilirsiniz. Tavuğumuz olmuşsa ocaktan tavamızı alıp yana koyalım.
- Beşamel sosu hazırlayalım. Tencereye tereyağını ununu ve sütü koyalım. Düzgünce karıştırıp ocağa alalım. Akabinde tuzu ve karabiberi ekleyip, karıştıralım. Çok katı ve ağır olmasın.
- Beşamel sosumuz az kıvamlı olması kâfi olacaktır. Zira gereçler konulana kadar o katılaşacaktır. Ocaktan alıp, yana koyalım.
- Dikdörtgen borcama evvel biraz beşamel sostan yaydıralım ve üzerine 3 adet lazanyayı yan yana koyalım. Üstüne beşamel sostan koyalım ve spatula yardımıyla yayalım.
- Ardından tavuk harcımızdan biraz döküp, üstüne kaşar peynir rendesi koyup, güzelce her tarafına gelecek formda yayalım. Tekrar lazanya koyup bu süreci devam ettirelim.
- En son kata kalan beşamel sosu yayalım ve üstünü kaplayacak biçimde kaşar peynirini serpelim ve evvelden ısıttığımız 180 derece fanlı fırına atalım. Fırında yaklaşık 30-35 dk pişmesi sürmekte.
- Üstü kabuk tuttuğunda fırından çıkaralım. Dilimlere ayırıp, servis edebilirsiniz. Ben yanına bulgur pilavı yaptım sizde deneyebilirsiniz. Afiyet olsun….