Tavuklu Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket makarna
- 1 adet soğan
- 1 adet tavuk bonfile
- Sıvı yağ
- Su
- 2-3 yemek kaşığı domates sos
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 kase haşlanmış makarna suyu
- Tuz
- Toz pul biber
- Kimyon
- Kekik
- Karabiber
Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir tencereye suyu bırakıp ocağa alıyoruz su kaynamaya başlayınca bir tatlı kaşığı tuz bırakıp makarnayı ekliyoruz.
- Makarna pişince kepçe yardımıyla bir kase suyundan ayırıyoruz.
- Kalan başka makarnayı süzüp kenara alıyoruz.
- Tencereye sıvı yağ ekleyip akabinde minik minik doğranmış tavuk etinden ekliyoruz tavuk suyu çekince soğan ekleyip pişmesini bekliyoruz.
- Akabinde domates sosu ve salça, ve ayırdığımız bir kase makarna suyunu ekleyip 5 dakika üzere pişiriyoruz
- Akabinde baharatları ve haşlanmış olan makarnayı da ekliyoruz bir iki tıp karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Üstüne doğradığımız maydanozları da ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.