Tavuklu Maklube (İlk Kez Yaptım Ve Muhteşem Bir Tat Oldu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy patates
- 1 adet soğan
- 2 tane patlıcan
- Tavuk göğsü
- 1.5 çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
Tavuklu Maklube (İlk Kez Yaptım Ve Muhteşem Bir Tat Oldu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2li satılan tavuk göğüsünün 1 tanesini kullandım ben.
- Küp küp doğrayalım ve haşlayalım .
- Patateslerimizi küp küp doğrayalım ve kızartalım .
- Patlıcanlarımızı uzun ince doğruyalım ve kızartalım .
- Artık başlayabiliriz .Tencereniz çok büyük olmasın ki daha kalın ve güzel olsun.
- Tencerenin tabanına soğanlarımızı halka halka doğrayalım ve dizelim.
- Ardından tavuklarımızı dizelim boş yer kalmayacak şekilde patatesleri dizelim.
- Ardından patlıcanımızı dizelim.
- 1. 5 çay bardağı pirinçimizi yıkayalım ve patlıcanlalarımızı kapatıncaya kadar koyalım.
- Tavuğu haşladığımız suyu kullanacağız 5 çay bardağı suyu ilave edelim bi kaseye 1 tatlı kaşığı köri, tuz, kara biber ile ezedim.
- Üzerine 2 çay bardağı tavuk suyu ilave edelim ve orta derece ateşte pişirmeye başlayalım.
- Tamamen suyunu çektiğine emin olunca kapatalım 1 saat dinlensin.
- Daha sonra tenceremizi tabağımıza ters çevirelim.
- 10 dk kadar bekleyelim ki kalıp gibi çıksın. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun????.