Tavuklu Maklube Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk parçalanmış olarak
- 5 adet patates
- 3 adet domates
- 5 adet sivri biber yahut çarliston biber
- 2 su bardağı baldo pirinç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Bol karabiber
- Sıvı yağ
Tavuklu Maklube Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Parçalanmış olan tavuklarınızı yıkayıp, süzün tencereye koyup, azıcık tuzunu atıp güzelce pişirin.
- Pirinçleri bir kaba koyup, üzerine sıcak su koyun ön pişme süreci olması için.
- Kızartma tenceresine yağ koyup, patates ve biberleri doğrayıp, kızartın farklı bir tabağa alın deri ve yüksek bir tencereye patates biber domates tavuk ve en üste pirinç gelecek formda dizin.
- Üzerine yağına bol karabiberini tuzunu atın, üzerine bir tık geçecek kadar sıcak su koyup, kısık ateşte pişirmeye bırakın.
- Pişince geniş bir tepsiye karşıt çevirip dökün afiyet olsun şimdiden ????.