Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket mantar
- 1 adet küp doğranmış tavuk göğsü
- 2 adet kurusoğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavuklu Mantar Sote Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsünü 1çaybardağı suyla haşlıyoruz.
- Suyunu büsbütün çekince yağ ,soğan ,biber ve sarımsakları kavuruyoruz.
- Bu materyaller yumuşayınca domatesleri ekliyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra salça baharatları karıştırıp salça kokusu gidene kadar kavuruyoruz .
- Doğranmış mantarları atıp biraz daha karıştırıp gereçlerin üzerine kadar suyunu ekliyoruz.
- Pişince ocaktan alıyoruz.