Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler
- 2 paket kültür mantarı
- 2 adet yemeklik doğranmış tavuk pirzola (Tavuk göğsüde olur )
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Bir ölçü zeytinyağı yada sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
Tavuklu Mantar Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak küçük doğranmış tavukları tencerede kendi suyuyla pişirelim.
- Suyunu çekince zeytinyağını ekleyelim.
- Akabinde soğan ve biberi ekleyip solana kadar kavuralım.
- Üzerine küçük doğradığımız domatesleri ekleyelim.
- Salçamızı da ekleyip karıştıralım.
- 5 dakika kendi halinde pişmeye bırakalım.
- Daha sonra mantarları ve baharatları ekleyelim.
- 1 su bardağı kadarda sıcak suyu ekleyelim ve pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.