Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram mantar
- 1 tavuk göğsü
- 3 orta boy soğan
- 4 adet domates
- 4-5diş sarımsak
- 1 kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Sıvıyağ
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Tavuklu Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklar ufak ufak doğranır ve suyunu çekene kadar tencerede kavrulur.
- Daha sonra sıvı yağ eklenir kavurmaya devam edilir.
- Soğan, biber ve sarımsak eklenir birazda böyle kavrulur domatesler eklenir.
- Doğranan mantarlarda eklenir biber salçası ve tuzu katılır.
- Tencerede kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Altını kapatınca pulbiber ve karabiber eklenir. Afiyet olsun.
- Ben düdüklü tencerede 25dk da pişirdim.