bilgisayarci
FD Üye

Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram tavuk bonfile
- 1 büyük boy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 büyük boy patates
- 1 büyük boy havuç
- 400 gram mantar
- 2,5 su bardağı sıcak su
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 kesme şeker
Tavuklu Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 yemek kaşığı tereyağını eritip, kesme şeker büyüklüğünde doğradığımız soğanları bir iki dakika kavuruyoruz.
- Kesme şeker büyüklüğünde küp küp doğranmış patates ve daha küçük doğranmış havuçları ilave edip ara ara 7-8 dakika orta ateşte karıştırıyoruz.
- Tavukları ilave edip yaklaşık on dakika kadar suyunu salıp çekinceye kadar kapağını kapatıp açıp ara ara karıştırıyoruz.
- Tavuklar suyunu çekince, 2 yemek kaşığı kadar sıcak su ve salçayı ilave edip karıştırın. 2 dakika kadar sonra tuz ve kesme şeker atıyoruz (Suyu azalırsa ara ara ilave ediyoruz)
- Mantarları ilave edip kapağı kapatın, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarlar yeme kıvamına geldiğinde bütün ürünlerden birer tane alıp piştiğine emin olduğunuzda ocağa kapatın.
- 15-20 dakika kadar dinlendirip servis ederseniz, daha lezzetli olur. Afiyet olsun.