teknolojiuzmani
FD Üye

Tavuklu Mantar Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo kültür mantarı
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 tane orta uzunluk soğan
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biberin yarısı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ,kimyon
- Sıcak su
Tavuklu Mantar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
- Tavukları yıkayıp ceviz büyüklüğünde kesimler olacak halde doğrayın.
- Arkasında biberleri ,soğanları küçük doğrayın, sıvı yağ döküp soteleyelim.
- Akabinde tavukları ekleyip karıştırın.
- Rengi dönünce küçük küçük doğranmış mantarları ek edin ve karıştırın.
- Akabinde salçasını ,baharatlarını damak tadınıza nazaran tuzu atıp suyunu salan mantarları pişirmeye bırakalım.
- Sakın su dökmeyin mantar kendi suyunu çok salar yemeğin lezzeti kaçmasın şayet gerekirse kuru sevmiyorsanız 1 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın bi taşın kaynatın kâfi.
- Pişen yemeği servise alalım afiyet olsun allah’a emanet olun ???? umarım beğenirsiniz.