![tavuklu-mantarli-volovan.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/04/04/tavuklu-mantarli-volovan.jpg)
Tavuklu Mantarlı Volovan Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket milföy
- 1 adet yumurta
- 500 gram tavuk göğsü
- 300 gram mantar
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam kereviz yaprağı
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Mantarlı Volovan Tanımı Yapılışı
- Milföy hamurunu fotoğraftaki üzere kesip üst üste yerleştirin. 2 ye bölün.
- Tek karesinin içini yuvarlak bir kalıp ya da bardak yardımı ile kesin.
- Ortasını aldığınız kısmı başka tam olan modülün kenarlarına çok az su sürüp yapışmasını sağlayarak yerleştirin.
- Ortasına çatal ile delikler açın.
- Üst kenarlarına çırpılmış yumurtadan sürüp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- Başka taraftan iç harcı hazırlayın.
- Küp küp doğranmış tavukları yağda kavurun.
- İçine yemeklik doğranmış soğan ve mantarı ekleyip beraberce pişirin.
- Baharat ve tuzunu ek edin.
- Ben elimin altında var diye kereviz yaprağıda koydum. Koymasanızda olur.
- İç piştikten sonra milföylerin ortasına yerleştirin.
- Üzerine rende kaşar koyup kaşar peyniri istediğiniz kıvama gelene kadar fırında pişirin. Sıcak servis edin.