Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Mevlüt Pilavı (Püf Noktalarıyla)

Tavuklu Mevlüt Pilavı (Püf Noktalarıyla)
0
108

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Tavuklu Mevlüt Pilavı (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler Pilav İçin;


*4 su bardağı Osmancık pirinç
*5 su bardağı tavuk suyu
*2 su bardağı kadar haşlanmış nohut
*150 gram margarin veya teremyağ
*4 kaşık sıvı yağ
*4 adet küp şeker
*1 dolu yemek kaşığı limon suyu
*Tuz

Tavuk suyu İçin;


*1 bütün tavuk (Küçük)
*1 büyük kuru soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz

Tavuklu Mevlüt Pilavı (Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı
İlk önce pirinçimizi ıslamamız gerekiyor
Pirinci bir kaba alıp üzerine 4 yemek kaşığı kadar tuz ve üzerini geçecek kadar sıcak su koyup ıslatıyoruz
Pirinci geceden koyup üstünü kapatın sabaha kadar beklerse daha güzel tel tel olur
Sonra tavuğumuzu yıkayıp güzelce temizleyip bütün olarak düdüklüye koyuyoruz bir bütün kuru soğanı da soyup bütün olarak tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekliyoruz tuzunu yağını da ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz
Herkesin düdüklüsüne göre değişir 30 dakikaya pişmiş olacaktır
Kaynadıkça tavuğun suyu azalacağı için tavuğun büyüklüğüne göre 1 5 2 litre kadar su haşlamak için tam gelecektir sanırım
Tavuğumuz Piştikten sonra etleri bir tepsiye alıp ılınmaya bırakıyoruz ılındıktan sonra tavuğu bir tencereye didikliyoruz tuzunu ve karabiberini damak tadınıza göre atıp kapatıyoruz ılık kalsın
Pirincimizin bulanık beyaz nişastalı suyu gidene kadar yıkayıp süzüyoruz lapa olmaması için normal su halini alana kadar zedelemeden yıkıyoruz
Süzülmeye bırakıyoruz tamamen suyunun süzülmesi gerekiyor
Pilavımızı yapmak için büyük tenceremize margarin ve sıvı yağını koyup margarin eriyince yıkayıp süzülmüş 4 bardak Pirinci ilave ediyoruz ve devamlı karıştırarak güzelce kavuruyoruz
Not: İlk önce Pirinçler birbirine yapışıp toplanacak sonra tel tel ayrılacak o zaman suyunu ilave ediyoruz
Pirincine göre değişir eğer baldo iri pirinç kullanacaksınız 6 bardak tavuk suyu daha iyi olur
Tavuk suyunu koyduktan sonra 4 küp şeker ( 1 yemek kaşığı kadar toz şeker de olabilir, 1 kaşık limon suyu ve damak tadına göre tuzunu ayarlayıp karıştırıyoruz şeker ve tuz karışsın ondan sonra bir daha karıştırmıyoruz
Not: Eğer karıştırırsak devamlı nişastasını ortaya çıkarmış oluruz ve lapa lapa olur yapışır Demlenmeye kısık ateşte suyunu çekmeye bırakıyoruz arada kapağını açıp bakıyoruz eğer nohut ekleyeceksek pişmeye yakın suyunu yarısını çektikten sonra haşlanmış nohut it ekleyip sadece bir tur karıştırabiliriz
Tamamen suyunu çekmiş üstü sulu değil tel tel duruyorsa olmuştur bir tur karıştırıp üzerini güzelce örtüp yarım saat demlenmeye kendini çekmeye bırakıyoruz
Pilavımız hazır olunca kapağını açıp karıştırıyoruz
Bir kaseye önce didilmiş tavuğumuzdan biraz koyup üzerine pilavımızdan koyup bastırıyoruz ve servis tabağına ters çeviriyoruz yanında ayranla servis ediyoruz
Miktarları azaltıp çoğaltabilirsiniz Mevlüt için kendiniz evde hazırlayıp gönül rahatlığıyla servis edip yiyebilirsiniz
Not: Şeker koymamızın sebebi bembeyaz olması için
Limon suyu yine beyaz ve tek tane olması için
Sıvıyağ da yine tel tel parlak olması yapışmaması için
Ben her zaman normal pilavımı da bu ölçülerde yapıyorum normal halini de resimde koydum tek tane ve çok lezzetli oluyor
Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin
AFİYET BEREKETLİ OLSUN
 
858,505Konular
982,785Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt