Tavuklu Milföy Pide Tanımı İçin Gereçler
- Milföy
- 400 gram tavuk göğsü
- 1 tane soğan
- 1 tane kırmızı biber
- 4 tane çarliston biber
- 2 tane domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- Tuz
- 1 yumurta sarısı
Tavuklu Milföy Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları küçük küçük doğrayalım ve kızgın tavada kavuralım.
- Doğradığımız soğanları ekleyelim iki dakika kavuralım.
- Kırmızı biberi doğrayıp ekleyelim iki dakika kavuralım.
- Çarliston biberleri doğrayalım ve tavaya ekleyelim biberler yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim.
- Biber ve domates salçalarını ekleyelim.
- Karabiber, köri ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Doğradığımız domatesleri ekleyelim ve pişirmeye devam edelim.
- Milföyleri ikiye bölelim ve oklava yardımıyla biraz inceltelim.
- Uçlarını kıvırıp birleştirelim ortasını boş bırakalım. ( pide hali verelim. ).
- Tepsiye dizdiğimiz milföylere hazırladığımız tavuktan dolduralım.
- Milföy kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
- 200 derece fırında milföyler kızarana kadar pişirmeye bırakalım.
Tavuklu Milföy Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı