
Tavuklu Nohut Tanımı İçin Gereçler
- 1 bardak nohut
- 1 tavuk göğsü
- Yeteri kadar tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sumak
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- Zeytinyağ
Tavuklu Nohut Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Nohutu akşamdan ıslatalım.Suyunu süzüp düdüklü tencerede 15-20 dakika ortası pişirelim. (düdük ötmeye başladıktan sonra kısık ateşe alıp pişiriyoruz).
- Suyunu süzüp kenara alalım.
- Tavuk göğsünü haşlayalım. Düdüklüde haşlamak istersek düdük ötmeye başladıktan 10 dakika sonra haşlanmış olacak.
- Haşlanan tavukları bir tabağa alıp didikleyelim.
- Artık sıra materyalleri birleştirmeye geldi.
- Bir tavada zeytinyağını kızdırıp salçaları ek edip kavuralım.
- Dedik dediğimiz tavukları ek edip tavuklar renk alana kadar çevirelim.
- Nohutları ek edip bir iki çeşit daha çevirelim.
- Tüm baharatları ek edelim 2-3 dakika kadar kavuralım.
- Üzerine yarım bardak kadar sıcak su ekleyip tüm lezzetin nohutlara geçmesini sağlayalım.
- Suyunu çekene kadar pişirip altını kapatalım.
Emziren anneler içinde gaz yapmayan hoş süt yapan bu nohutu denemenizi tavsiye ederim.