Tavuklu Nohut Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 250 gram kadar küp doğranmış tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ( ben zeytinyağ kullandım)
- 1 orta uzunluk soğan
- Tuz
- Karabiber
- Zerdeçal
- Kırmızı toz biber
- Üstünü geçecek kadar sıcak su
Tavuklu Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları suyu çekene kadar pişirip soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile soğanlar hafif yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. (Ben klasik düdüklü tencere kullanıyorum.)
- Üzerine salçayı ekleyip 1/2 dk daha kavuruyoruz.
- 10 dk sonra nohutları ekleyip sıcak suyu nohutların üzerini 2 parmak geçecek kadar ekliyoruz.
- Nohutlar haşlanmış olduğu için fazla pişirmiyoruz.Eski düdüklü olduğu için düdüğü örttükten sonra 10 dk kâfi oluyor.
3 kişilik bir aileye kâfi geliyor ben nohutları evvelce haşlayıp buzluğa koyuyorum
tavuk göğsü( arttırıp azaltabilirsiniz ben daha evvelden küp biçiminde doğrayıp buzluğa atmıştım)
Tavuklu Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı