Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Nohut

Tavuklu Nohut
0
36

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Tavuklu Nohut Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 250 gram kadar küp doğranmış tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ ( ben zeytinyağ kullandım)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zerdeçal
  • Kırmızı toz biber
  • Üstünü geçecek kadar sıcak su

Tavuklu Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavukları suyu çekene kadar pişirip soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile soğanlar hafif yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. (Ben klasik düdüklü tencere kullanıyorum.)
  2. Üzerine salçayı ekleyip 1/2 dk daha kavuruyoruz.
  3. 10 dk sonra nohutları ekleyip sıcak suyu nohutların üzerini 2 parmak geçecek kadar ekliyoruz.
  4. Nohutlar haşlanmış olduğu için fazla pişirmiyoruz.Eski düdüklü olduğu için düdüğü örttükten sonra 10 dk kâfi oluyor.
Yanına pilav, turşu ve ayran ile Afiyet olsun.

3 kişilik bir aileye kâfi geliyor ben nohutları evvelce haşlayıp buzluğa koyuyorum

tavuk göğsü( arttırıp azaltabilirsiniz ben daha evvelden küp biçiminde doğrayıp buzluğa atmıştım)

Tavuklu Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt