elektronikci
FD Üye
Tavuklu Nohutlu Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet haşlanmış tavuk budu
- 250 gram mantı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı,pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı su haşlanmış tavuğun suyuda dahil
Tavuklu Nohutlu Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuğu haşlıyoruz ,soğumaya bırakıyoruz.
- Tavukları modüller halinde ayrıştırıyoruz .
- Daha sonra pişireceğimiz tencereye sıvı yağ ek edip sarımsakları çok az kavuralım.
- İçine salçayı ekleyelim kavuralım.
- Tereyağ ek edelim, unu ek edelim ,çok az hepsini kavuralım .
- Baharatları ek edelim ,azar azar bir su bardağı kadar suyu ek edelim .Unu inceltelim.
- Nohut ve mantıyı ek edelim.
- Kalan suyuda ek edip pişmeye bırakılım.
- Arzuya nazaran üzerine limon sıkarakta servis edebiliriz lezzeti yakışıyor. Afiyetle.