
Tavuklu Nohutlu Pilav (Mevlüt Pilavı) Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk eti
- 1 kase haşlanmış nohut
- 2 su bardağı baldo pirinç
- Sıvıyağ
- Tuz
- Yarım küp şeker
- 3 subardağı tavuk suyu
Tavuklu Nohutlu Pilav (Mevlüt Pilavı) Tanımı Yapılışı
- Pirincimizi yıkayıp sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuz ile 15 dk kadar bekletiyoruz.
- Yayvan olan pilav tenceremize yağımızı alıp ısındıktan sonra suyu güzelce süzülen pirincimizi ekleyip 2-3 dk kavuruyoruz.
- 3 su bardağı tavuk suyumuzu ekliyoruz şeker ve tuzunu da ayarlıyoruz.
- Tavuk etlerimizi ve nohutlarımızı da ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte pirinçler yumuşayana suyunu çekene kadar 10 dk kadar pişiriyoruz.
- Kaşıkla pilava dokunduğumuzda suyun az kalmış tencerenin tabanının gözükmesi gerekir.
- Akabinde bir kağıt havlu ile kapatıp üzerine bir bezle örtüp demlenmeye bırakıyoruz. Tane tane miss üzere pilavımız servise hazır. ????????.