Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Nohutlu Pilav Tüm Püf Noktalarıyla

Tavuklu Nohutlu Pilav Tüm Püf Noktalarıyla
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuklu-nohutlu-pilav-tum-puf-noktalariyla-1.jpg

Tavuklu Nohutlu Pilav Tüm Püf Noktalarıyla Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu (Tavuğu haşlamak için)
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan (Tavuğu haşlamak için)

Tavuklu Nohutlu Pilav Tüm Püf Noktalarıyla Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tavuklarımızı derin bir tencereye alıp içine soğan ve kaya tuzunu da ekledikten sonra üstünü çokça geçecek kadar su ek edip kaynamaya bırakalım (Suyunu kullanacağımız için çok olmasında yarar var)
  2. Kaynama sırasında üstünde oluşan beyaz köpükleri alalım.
  3. Daha sonra 2 su bardağı pirinci hiç yıkamadan üstüne su boşaltalım ve nişastasının güzelce çıkıp pirinç beyaz olana kadar bekleyelim.
  4. Tavamıza bir yemek kaşığı tereyağını ve üç yemek kaşığı sıvı yağ alalım tereyağı büsbütün eridikten sonra süzdüğümüz pirinci içine ek edelim ve kavurmaya başlayalım.
  5. Pirinçleri mümkünse kırmadan kavurmaya ihtimam gösterelim, yavaş yavaş yeterlice kavurduktan sonra içine nohutumuzu ekleyelim ve onu da bir sefer karıştırıp bir çay kaşığı tuzu koyalım zati tavuğun suyunda tuz olduğu için buraya ekstradan fazla koymaya gerek yok.
  6. Nohutla pirinci güzelce kavurduktan sonra tavuğunu çıkartıp süzdüğümüz tavuk suyumuzu karışımın içine boşaltalım, fokur fokur kaynaması lazım (Tavuk suyunun kaynıyor olması gerekiyor).
  7. Daha sonra bir taşım kaynadıktan sonra kapağını kapatıp altını kısalım.
  8. Pişene kadar kapağını açmayalım, piştikten sonra denetim edelim suyunu güzelce çekip çekmediğini daha sonra üzerine bir bez örtüp kapağını kapatalım nemini yeterlice çeksin diye.
  9. Bu sırada haşlanmış tavuk göğsümüzü istediğimiz biçimde didikleyelim.
  10. Bir kasenin en altına tavuk daha sonra üzerine nohutlu pilavdan koyup tabağa aksi çevirelim üzerine karabiber serpiştirip yanına turşu koyup istediğiniz formda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????????????
Not: Tavuğun nişastasını yeterli attırmamız, hoş kavurmamız ve kavururken kırmamamız tane tane olması açısından kıymetli.
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt