Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğüslerini bir tencereye aktarın ve üzerine 3 su bardağı su ek edin.
- Etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
- Tavuklar pişince tavukları kenara alın. Didikleyin.
- Suyunu da pilavda kullanmak üzere kenarda bekletin.
- Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürün.
- Pilav tenceresinin içerisine tereyağını alın.
- Eriyince pirinçleri ek edin ve kavurmaya başlayın.
- Pirinçleriniz saydam bir renk almaya başlayınca ayırdığınız tavuk suyundan 2 su bardağını pirinçlerinizin üzerine ek edin.
- Nohutları, tuz ve karabiberi ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
- Pirinçler suyu büsbütün çekince ocaktan alın.
- Tencerenizin kapağı kapalı bir biçimde pilavınızı demlenmeye bırakın.
- Pilav demlenince güzelce karıştırın.
- Üzerine didiklenmiş tavuk ek ederek dilerseniz ketçapla servis edin.
Daha fazla tanım için instagram sayfama beklerim ???????????????? baharatlı tatlar????????????????.