Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu Nohutlu Pilav
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuklu-nohutlu-pilav.jpg

Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz

Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı Yapılışı

  1. Tavuk göğüslerini bir tencereye aktarın ve üzerine 3 su bardağı su ek edin.
  2. Etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
  3. Tavuklar pişince tavukları kenara alın. Didikleyin.
  4. Suyunu da pilavda kullanmak üzere kenarda bekletin.
  5. Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürün.
  6. Pilav tenceresinin içerisine tereyağını alın.
  7. Eriyince pirinçleri ek edin ve kavurmaya başlayın.
  8. Pirinçleriniz saydam bir renk almaya başlayınca ayırdığınız tavuk suyundan 2 su bardağını pirinçlerinizin üzerine ek edin.
  9. Nohutları, tuz ve karabiberi ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
  10. Pirinçler suyu büsbütün çekince ocaktan alın.
  11. Tencerenizin kapağı kapalı bir biçimde pilavınızı demlenmeye bırakın.
  12. Pilav demlenince güzelce karıştırın.
  13. Üzerine didiklenmiş tavuk ek ederek dilerseniz ketçapla servis edin.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.

Daha fazla tanım için instagram sayfama beklerim ???????????????? baharatlı tatlar????????????????.
 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt