
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet bütün tavuk but
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı nohut
- 1 orta boy soğan
- 1 litre su(butları haşlamak için)
- Tuz
- Zeyünyağı ya da tereyağı
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle merhaba hanımlar.
- Tarifimize ilk olarak tavukları haşlayarak başlıyoruz.
- Haşlandıktan sonra kemiklerini ve derilerini temizliyoruz.
- Daha sonra soğanı ister tereyağı ister zeytinyağı ile kavuruyoruz.
- Kavurulan soğanların içine yıkanmış pirinçleri atıyoruz ve tane tane olana kadar kavuruyoruz 1’e 1,5 olacak şekilde tavuk suyundan koyuyoruz.
- Biraz fokurdamaya başlayınca haşlanmış nohut ve temizlediğimiz tavuk parçalarını pilava atıyoruz tuzunu ayarlayıp karıştırıyoruz.
- Piştikten sonra 15-20 dakika (ya da ne kadar isterseniz) tencerenin üzerine havlu kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.