Tavuklu Patates Oturtma (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram tavuk göğsü
- 5 orta boy patates
- 1/2 (yarım) kırmızı kapya biber
- 1/2 (yarım) sarı biber
- 1/2 (yarım) yeşil biber (yoksa sadece kapya da olur)
- 7-8 mantar
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Fesleğen
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Bir kase kaşar peyniri
Tavuklu Patates Oturtma (Kızartmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklar ve mantarlar ince küp küp doğranır.
- Soğan ve sarımsak ince ince kıyılır.
- Biberler ince ince küp küp doğranır.
- Havuçlar rendelenir.
- Patatesler halka şeklinde doğranır.
- Zeytinyağında soğan ve sarımsak sotelenir.
- Üzerine biberler, havuç ve mantar ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir.
- Sebzeler pişince üzerine tavuklar ilave edilir.
- Tavuklar pişince baharatlar eklenerek ocaktan alınır.
- Beşamel sosu hazırlamak için tereyağı eritilir ve üzerine un konularak kavrulur.
- Unun rengi hafif dönünce süt ilave edilir.
- Krema kaynayıp göz göz olunca ocaktan alınır ve baharatları eklenerek karıştırmaya devam edilir. Pürüzsüz kıvam için ben blendardan geçiriyorum.
- Tepsiye halka halka doğranan patatesler dizilir ve üzerine tavuklu harç dökülür.
- Tavuklu harcın üzerine beşamel sos döküldükten sonra kaşar rendesi de en üst kata eklenir ve fırına verilir.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun!.