Tavuklu Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- Kemikli tavuk eti (Ben tüm tavuk parçalatıp kullandım)
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet kapya biber
- 3-4 adet kıl biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Yaklaşık 1,5 bardak sıcak su
Tavuklu Patates Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Düz yayvan bir tencerenin altına tavuklar yerleştirilir.
- Patatesler ve kuru soğan halka halka doğranır.
- Kapya biber ince şeritler halinde doğranır ve bir kaç parçaya ayrılır.
- Kıl biber bir kaç parçaya ayrılır.
- Bütün sebzeler karıştırılır ve tavukların üzerine dizilir.
- Bir kasede yağ,salça,tuz ve baharatlar konulur ve bir su bardağı su konularak salça iyice ezilir.
- Hazırlanan sos tavuk ve sebzelerin üzerine gezdirilir. Suyu az olmuşsa 1 bardak ya da 1/2 bardak daha su eklenir.
- Kaynayana kadar orta ateşte pişirilir.
- Kaynadıktan sonra altı yarıma alınır ve pişirmeye devam edilir.
- Patatesler istediğiniz kıvama gelince ocağın altı kapatılır. Afiyet olsun.