Tavuklu Patates Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 1 kase bezelye (Haşlanmış)
- 2 adet doğranmış tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 su bardağı sıcak su (Üzerini geçene kadar)
- 1 adet tavuk bulyon
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Tavuklu Patates Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi ve tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
- Soğanı rendeleyelim yahut küçük doğrayalım yağda kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Doğranan patatesleri, tavuk bulyonu ve suyu ekleyip yumuşayana kadar kaynatalım.
- Haşlanmış bezelye ve tavuk göğsünü, baharatları ekleyip pişirelim.
- Ben orta ateşte 30 dakikada pişirdim isterseniz yüksek ateşte daha süratli pişirebilirsiniz???? ????şimdiden afiyet olsun .