Tavuklu Patatesli Güveç Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet bütün tavuk (Tercihe nazaran but kullanılabilir )
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 adet domates
- 2 adet soğan
- 2 adet biber
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Patatesli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk parçalanır. Bütün gereçler küp küp doğranır.
- Soğan güveçte kavrulduktan sonra salça eklenir pul biber toz biber de eklenir ( benim salçam domates salçası olduğu için ben pul biber ve toz biber kullandım renk vermesi için ) şayet biber salçası kullanıyorsanız pul biber ve toz biberi kullanmayabilirsiniz.
- Parçaladığımız tavuk eklenir ve biraz kavrulur.
- Patates domates ve biberi ekleyip üstünü geçecek kadar su eklenir 40-45 dk pişirilir. Afiyet olsun .