Tavuklu Patatesli Sulu Yemek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet tavuk budu
- 2 adet patates
- 1 küçük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- Damak tadına göre tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 kaç dal maydanoz
- 3 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavuklu Patatesli Sulu Yemek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce butlar temizlenir kendi suyunda pişirilir ve kuru soğan sarımsak yemeklik doğrayıp ayrı bir tencerede yağla hafif kızartılır.
- Patateslerde temizlenir 4 de bölünür, patates et alınır soğana ilave edilir biraz birlikte beş dakika sotelenir ve su tuz ilave edilir, on dakika pişirilir.
- Ardından unu biraz suyla açıp yemeye ilave edip iki dakika sonra ateşten alınır.
- Karabiber eklenir yemek tabağa alınır üzerine inçe kıyılmış maydanoz serpilir yemeye hazırdır.