Tavuklu Patatesli Yemek Tanımı İçin Materyaller
- 4 tane büyük patates (Orta büyüklükte küp küp doğramış)
- 1 bütün tavuk
- 4 büyük yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 orta uzunluk soğan (Yemeklik doğranmış )
- 4-5 adet yeşil biber (Yemeklik doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 4 adet küp doğranmış domates (Eğer kışın yapıyorsanız 1-2 yemek kaşığı salça)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Sıcak su
Tavuklu Patatesli Yemek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yapışmaz bir tencereye parçaladığımız tavuğumuzu koyup çabucak çok az kavuruyoruz.
- Akabinde 4 büyük yemek kaşığı sıvı yağ ek edip güzelce kırmızılık kalmayana kadar kavuruyoruz.
- Sonra soğan ve biberleri de ekliyoruz biraz daha kavuruyoruz.
- Soğanlar pembeleşince patatesimizi ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Sonra tuz ve baharatlarımızı da ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz yazın yapıyorsanız domatesleri ekliyorsunuz şayet kışın yapıyorsanız salça ekleyin ve biraz karıştırın.
- Az üstünü geçecek formda sıcak suyu ek ediyoruz ve kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz ve yemeğimiz hazırdır inşallah dener beğenirsiniz şimdiden deneyenlere afiyet olsun.