Tavuklu Pide Kesinlikle Denemenizi Tavsiye Ederim Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya yahut yarım paket yaş maya
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3, 5 su bardağı un 3 su bardağından sonra denetimli ekleyelim her un farklılık gösterebilir
- 300 gram tavuk eti ben göğsünü kullandım
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (Baharatlar büsbütün isteğe bağlı çoğaltıp azaltılabilir)
- Susam
- Yumurta
- Kaşar rendesi
Tavuklu Pide Kesinlikle Denemenizi Tavsiye Ederim Tanımı Yapılışı
- Pidemiz için evvel hamurumuzu yoğuralım. Yoğurma kabına ılık süt su şeker ve mayayı alıp karıştıralım 5 dakika kadar ön mayalama yapılır.
- Akabinde bütün materyaller eklenip karıştırılır un ek edilip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir 5 dakika kadar özleşene kadar yoğurulur üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.
- Bu ortada tavuk harcı hazırlanır. Tavuk harcı için.
- Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağ dökülür çok küçük doğradığımız tavuk eti 2 dakika kadar sotelenir küçük küçük doğradığımız soğan biber salça tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır 5 dakika kadar kavrulur ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
- Mayalanan hamur bir iki cins yoğrulup hafif unlanmış tezgaha alır hamurdan portakal büyüklüğünde bir tane beze alınır (Kenarı için)
- Merdane ile hamurumuzu açalım parmak kalınlığında olacak biçimde kenarlarına ayırdığımız bezeden halka yapıp harcımızı hamurun üzerine dökelim.
- Kenarlarına yumurta sarısı yahut yoğur sürülür susam dökülür evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında orta katın bir altına koyup kenarları hafif kızarana kadar pişirelim.
- İsteğe bağlı pişmesine yakın üzerine kaşar rendesi ek edilir kaşar rendesinden sonra fırında en fazla 2 dakika tutulur sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.