Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Pide Mutlaka Denemenizi Tavsiye Ederim

Tavuklu Pide Mutlaka Denemenizi Tavsiye Ederim
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuklu-pide-mutlaka-denemenizi-tavsiye-ederim-6.jpg

Tavuklu Pide Kesinlikle Denemenizi Tavsiye Ederim Tanımı İçin Materyaller


Hamuru İçin
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya yahut yarım paket yaş maya
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3, 5 su bardağı un 3 su bardağından sonra denetimli ekleyelim her un farklılık gösterebilir
Tavuk Harcı İçin
  • 300 gram tavuk eti ben göğsünü kullandım
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (Baharatlar büsbütün isteğe bağlı çoğaltıp azaltılabilir)
İsteğe Bağlı Üzeri İçin
  • Susam
  • Yumurta
  • Kaşar rendesi
Kullandığım çay bardağı ölçüsü 100 ml


Tavuklu Pide Kesinlikle Denemenizi Tavsiye Ederim Tanımı Yapılışı

  1. Pidemiz için evvel hamurumuzu yoğuralım. Yoğurma kabına ılık süt su şeker ve mayayı alıp karıştıralım 5 dakika kadar ön mayalama yapılır.
  2. Akabinde bütün materyaller eklenip karıştırılır un ek edilip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir 5 dakika kadar özleşene kadar yoğurulur üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.
  3. Bu ortada tavuk harcı hazırlanır. Tavuk harcı için.
  4. Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağ dökülür çok küçük doğradığımız tavuk eti 2 dakika kadar sotelenir küçük küçük doğradığımız soğan biber salça tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır 5 dakika kadar kavrulur ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  5. Mayalanan hamur bir iki cins yoğrulup hafif unlanmış tezgaha alır hamurdan portakal büyüklüğünde bir tane beze alınır (Kenarı için)
  6. Merdane ile hamurumuzu açalım parmak kalınlığında olacak biçimde kenarlarına ayırdığımız bezeden halka yapıp harcımızı hamurun üzerine dökelim.
  7. Kenarlarına yumurta sarısı yahut yoğur sürülür susam dökülür evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında orta katın bir altına koyup kenarları hafif kızarana kadar pişirelim.
  8. İsteğe bağlı pişmesine yakın üzerine kaşar rendesi ek edilir kaşar rendesinden sonra fırında en fazla 2 dakika tutulur sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt