Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu)

Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet baget tavuk
  • 1 dilim limon
  • 1 küçük temizlenip doğranmamış soğan
Pilavı için:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavukları tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyalım.
  2. İçerisine 1 dilim limon ve soğanı da ekleyip. Yüksek ateşte haşlayalım.
  3. O sırada pirinçi ılık suyun içine koyalım.
  4. Haşlanan tavuklarımızı soğumaya bırakıp içerisindeki suyu pilav için ayıralım.
  5. Pirinçlerimizi pak sudan geçirip süzüp kenara alalım.
  6. Tencerede yağlarımızı eritip pirinçleri ekleyelim.
  7. 2 dakika kavurup kenara ayırdığımız tavuk suyundan 3 su bardağı ekleyelim.
  8. Göz göz olana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  9. Pişen pilavımızı 15-20 dakika dinlendirelim.
  10. Tavuklarımızı küçük küçük modüllere ayırıp dinlenen pilavımızın üzerine koyalım.
  11. Karıştırıp üzerine isteğe nazaran karabiber döküp servis edelim. Afiyet olsun ????.
Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tanımı Kolay Tam Ölçülü Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler 150 gram kadar tavuk göğsüTuz, karabiber1 su bardağı pirinç (bardak ölçüm 200 ml)1,5 su bardağı kaynar su (su kesinlikle kaynar olmalı ve olağan su yerine et ya da tavuk suyu da kullanılabilir)1 dolu yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller 2 adet tavuk but yahut tavuk göğsü1.5 su bardağı haşlanmış nohut1.5 su bardağı pirinç2 su bardağı tavuk suyuTuz ve karabiber Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı Tavuk göğsü yahut but güzelce yıkayalım ve düdüklü tenceremize alalım. Su ekleyip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Tereyağlı Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler 2 kaşık tereyağı2 bardak baldo pirinç1/2 (yarım) çay bardağı şehriye3 adet tavuk but3 bardak tavuk suyu (Haşladığımız tavuğun suyu)Tuz1 adet kesme şeker Tereyağlı Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Butları haşlayalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Tavuklu Çıtır Pilav Tanımı İçin Materyaller Pilavı için; 2 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tuz2.5-3 su bardağı su Tavuklu harç için; 300 gram kuşbaşı tavuk göğsüYarım kilo kültür mantarı1 orta uzunluk soğan2 diş sarımsak1.5 tatlı kaşığı tuz1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Basmati Pirinçli, Tavuklu Büryani Tanımı İçin Gereçler Pilav için: 2 su bardağı basmati pirinç (baldo pirinç de olur☺️)1 isim. çubuk tarçın1 tutam safran ( isteğe bağlı )1 tatlı kaş. tuz (pilav piştikten sonra içine isteğe bağlı olarak iri kıyılmış badem modülleri ekleyebilirsiniz)500 gr. tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt