teknolojiuzmani
FD Üye
Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu) Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet baget tavuk
- 1 dilim limon
- 1 küçük temizlenip doğranmamış soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyalım.
- İçerisine 1 dilim limon ve soğanı da ekleyip. Yüksek ateşte haşlayalım.
- O sırada pirinçi ılık suyun içine koyalım.
- Haşlanan tavuklarımızı soğumaya bırakıp içerisindeki suyu pilav için ayıralım.
- Pirinçlerimizi pak sudan geçirip süzüp kenara alalım.
- Tencerede yağlarımızı eritip pirinçleri ekleyelim.
- 2 dakika kavurup kenara ayırdığımız tavuk suyundan 3 su bardağı ekleyelim.
- Göz göz olana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen pilavımızı 15-20 dakika dinlendirelim.
- Tavuklarımızı küçük küçük modüllere ayırıp dinlenen pilavımızın üzerine koyalım.
- Karıştırıp üzerine isteğe nazaran karabiber döküp servis edelim. Afiyet olsun ????.