Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 3 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı arpa şehriye
Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğumuzu yıkayıp tenceremize alalım.
- Patatesi ve soğanı dörde bölüp içine atalım.
- Suyunu, tuzunu ve tane karabiberi koyup haşlayalım.
- Tavuğumuz haşlandıktan sonra pilavımızı yapalım.
- Tereyağımızı ve arpa şehriyemizi pilav tenceremize alıp kavuralım.
- Kavrulan şehriyemizin üzerine pirinçlerimizi ekleyip kavuralım.
- Kavrulan pirinçlerimizin üzerine iki bardak tavuk suyu ve iki bardak su ilave edip pişirelim. (tavuk suyunda tuz olduğu için pilavın tadına bakıp tuz ilave öyle yapın)
Tavuklu Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı