Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav
0
16

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
tavuklu-pilav.jpg

Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk göğsü
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 2 bardak pirinçi yarım saat evvelce hafif sıcak suyla ısladım.
  2. Tavuk göğsünü haşladım.
  3. Pilav tencereme sıvı yağ ve margarini ekledim erittim.
  4. Islanmış pirinçi yıkayıp süzdüm. Hafif kızan yağa ekledim kavurdum.
  5. İki bardak kaynar su ekledim (tavuk suyu daha hoş olur).
  6. Tuz ilavesiyle kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim.
  7. 15-20 dk dinlendirdim.
  8. Haşladığım tavuk göğsünü didikledim.
  9. Az yağda tuz ve karabiber ekleyip bir kaç çevirdim.
  10. Geleneksel sunma halinde çukur kâseye evvel tavuğu,sonra pilavı ek edip bastırdım. Aykırı çevirerek ayran eşliğinde servis yaptım????.
Afiyet olsun ????️????.

Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt