Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav
0
165

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü
Pilav için;
  • 3 su bardağı pirinç
  • Yarım kesim yahut küçük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk göğsünü yıkayıp, ikiye yahut dörde bölelim. Böldüğümüz etleri tencereye koyalım.
  2. Ocağımızı yakıp, etlerin üstünü hafif geçecek formda su ekleyelim kullandığınız kadar da tuz ek edelim.
  3. Soğanı ikiye yahut dörde bölüp tenceremizin içine atalım (Lezzet vermesi için)
  4. Kapağını yarım kapatıp, yarım saat kadar tavukları haşlayalım (Arada denetim edelim) çatalla sertliğini denetim ettikten sonra ocaktan alıp tavukları soğumaya bırakalım.
  5. Pilavımıza geçelim; pilav tenceremizi ocağa alıp içine 1 yemek kaşığı margarin 4 yemek kaşığıda sıvı yağ ekleyelim.
  6. Yağımız eridikten sonra 3 su bardağı pirincimizi tencereye koyup 2 dk kadar kavuralım.
  7. Kavurduktan sonra üzerine 6 su bardağı tavuk suyunu ekleyelim (Yetmediği yerde sıcak suda ek edebilirsiniz)
  8. Kapağını kapatıp pişmeye bırakalım (Arada karıştıralım yapışmasın)
  9. Suyunu çektikten sonra ocağı söndürelim.
  10. Tencerenin üzerine pak bez örtüp kapağını kapatıp 10 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
  11. Tavuğumuzu tiftikleyip, pilav demlendikten sonra servis edelim. Afiyet olsun ????.
Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı pirinç2,5 su bardağı su2 modül tavuk göğsü2 adet havuç1 adet soğan1 adet kapya biber1 çay bardağı bezelye2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı k kırmızı toz biberYarım tatlı k köri1 çay k karabiber1 çay k zerzevat tozu1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller 1,5 bardak haşlanmış nohut1,5 bardak pirinç2,5 bardak sıcak su1-2 adet haşlanmış tavuk göğsü3 yemek kaşığı tereyağıTuzKarabiber Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tencereye 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı ve isterseniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç400-500 gr tavuk göğüs1 tabak haşlanmış nohut2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ3 buçuk su bardağı tavuk suyu1 buçuk tatlı kaşığı tuz Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı Öncelikle tavuğu haşlıyoruz, piştikten sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Tavuklu Nohutlu Pilav (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı baldo pirinç1 tavuk göğüs ya da 2 tavuk kalçalı but3 su bardağı tavuk suyu2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı zeytinyağı1 küçük kase haşlanmış nohutTuz Tavuklu Nohutlu Pilav (Tam Ölçü) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Tavuklu Nohutlu Pilav Tüm Püf Noktalarıyla Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı baldo pirinç3,5 su bardağı tavuk suyu1,5 su bardağı haşlanmış nohut2 adet tavuk göğsü1 yemek kaşığı kaya tuzu (Tavuğu haşlamak için)1 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu1 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt