
Tavuklu Pirinç Topu Tanımı İçin Materyaller
- 2 kilo tavuk göğsü
- 3 su bardağı pirinç
- 3 adet orta uzunluk soğan
- Nası baharatı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı curi baharatı
- 1 yemek kaşığı tavuk baharatı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- Tuz
- Sıvı yağ
- 5 adet yumurta sarısı
- Galeta unu
Tavuklu Pirinç Topu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak tavuk göğsünü haşlıyoruz ,az tuz ile daha sonra çok az sıvı yağı ile pirinçleri pilavda olduğu üzere kavurma süreci yapıyoruz.
- Haşlamış olduğumuz tavuk göğsü suyundan ek ederek 3 su bardağı pirinçe 6 su bardağı su ek edip tuz atarak pişiriyoruz ve soğumaya alıyoruz .
- Bu ortada tavuk göğsünü ince ince didikliyoruz.
- Soğanları isterseniz robotta çekebilirsiniz, suyunu süzerek kullanabilirsiniz lakin ben minik minik elde doğradım o denli hiç soğan kokusu olmuyor .
- Yanmaz tavada soğanları az bir sıvı yağ ile soteliyoruz.
- Daha sonra soğumuş olan pirinçlere didiklenmiş olan tavuk göğsünü ve soğanı ek edip uygunca yoğuruyoruz .
- Daha sonra elimizi suya batırarak ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz .
- Sonra birinci yumurta sarısına batırıp daha sonra galeta ununa bulayıp bol yağda kızartıp servis yapıyoruz.
Not ;baharat seçimi size kalmış sevdiğiniz baharatlar ek edebilirsiniz ????????.